Woodwork

MARVIN KOPPEJAN

STURM UND DRANG

MARVIN KOPPEJAN

Founder/director design- en animatiestudio Woodwork

Maar weinig mensen zijn zo gedreven om zichzelf opnieuw te blijven uitvinden als Marvin Koppejan. Als jong kereltje was hij altijd al aan het maken, aan het scheppen, aan het bedenken. Maar in het dorpje waar hij opgroeide kwamen weinig prikkels binnen om zijn creativiteit te voeden. Pas toen hij na de scheiding van zijn ouders in Amsterdam kwam wonen, begon het echt.

 

Koppejan speelde gitaar en droomde van een bestaan als rockartiest. Hij zag Guns & Roses stadions platspelen en wist dat daar zijn roeping lag, met gitarist Slash als lichtend voorbeeld. Lang koerste hij af op het conservatorium, tot hij op een dag inzag dat de grote rockers der aarde allemaal niet van het conservatorium kwamen maar uit het Echte Leven. Dat zijn held Slash ook geen gitaardiploma had. Rocker worden deed je zelf, daar moest je niet voor studeren.

 

Maar wat dan wel? Waar kon hij ondertussen zijn creatieve dadendrang ontwikkelen? Het werd het Grafisch Lyceum en daarna de kunstacademie. Voor Koppejan was dat thuiskomen. Zoveel verschillende types, van gabbers tot goths en alles daartussen, maar met een gezamenlijke drive om de wereld van design en animatie te bestormen.

 

Het medialandschap was in die tijd een speeltuin. Uit Cupertino kwamen de eerste iMacs en uit Azië de eerste digitale videocamera’s. Voor Koppejan kwam daarmee alles samen: hij werd animation director. Zo kon hij vanachter zijn iMac zijn liefde voor design, muziek, animatie en film combineren en de verste uithoeken van zijn creativiteit verkennen. Het was het startpunt van een succesvolle carrière, die hem inmiddels aan het roer heeft gebracht van zijn eigen design- en animatiestudio. Daarnaast speelt hij nog gitaar, produceert hij elektronische muziek en pakt hij alles aan wat hem prikkelt.

 

Nog altijd pusht hij zichzelf continu. Slacken is er niet bij: ‘Ik ben ondernemer omdat ik regisseur wil zijn van mijn eigen leven. Als ondernemer ben je non-stop in duel met jezelf, moet je altijd aan jezelf werken. Daar zit de kick.’ Zijn inspiratiebron is Leonardo da Vinci, ook een creatieve veelvraat, die op het snijvlak van ratio, kunst en wetenschap de meest waanzinnige dingen bedacht en maakte. Net als Da Vinci deinst ook Koppejan in het verleggen van zijn creatieve grenzen nergens voor terug. ‘Fuck it, dat kunnen wij ook’ is zijn strijdkreet voor het slechten van barrières.

 

Marvin Koppejan heeft niet zomaar scheppingsdrang. De man heeft scheppingsdríft.

Woodwork

ADRES

Laurierstraat 103-105
1016 PL Amsterdam

TELEFOON

020 612 8680

EMAIL

hello@woodwork.nl

SOCIAL MEDIA

Facebook

DEELNEMERSOVERZICHT