Visser adviseurs in ergonomie

ALEX VISSER

ALEX PLAYS THE BLUES

ALEX VISSER

Oprichter en directeur Visser adviseurs in ergonomie en welzijn

Als je op een zomeravond door Kadoelen loopt, kun je opeens meegesleept worden door de bluestonen van een saxofoon. Geen gepolijste deuntjes, maar het rauwe geluid van een krachtblazer. Alex Visser heeft een intense dag gehad. Hij klinkt als een pro, toch speelt Alex pas sinds 2002. Na vierendertig jaar werken en vier recessies bekroop hem een onontkoombaar bluesgevoel dat hij beantwoordde door saxofoon te leren spelen. Hij legde zich volledig toe op de blues. Krachtige muziek, over moed en doorzettingsvermogen. Kwaliteiten die ook deze ondernemer sieren.

 

Met een vooruitziende blik breidde hij zijn zaak in kantoorinrichting al begin jaren 90 uit met ergonomie, in de tijd dat men nog dacht dat RSI tussen de oren zat. Alex wist wel beter. Als een klant binnenkomt, ziet hij direct wat er loos is. Aan de manier van lopen, hoe iemand gaat zitten, wat hij met zijn handen doet. Vaak is het de tol van de kantoortuin, soms zijn het ernstige aandoeningen. Meer dan drie adviesgesprekken per dag doet hij niet. ‘Helaas komen mensen vaak pas hier als ze al lichamelijke problemen hebben. Ik hoor de meest schrijnende verhalen. Dan pak ik ’s avonds de saxofoon om dat eruit te blazen. De buren klagen niet.’

 

Op woensdagavonden gaat hij los met de zeven andere muzikanten van de Blues Garden. Ze repeteren in de studio, achter in het magazijn met ergonomische meubelen en producten, die ze laten trillen met hun intense bluesvibraties. Af en toe treden ze op. Soms in bekende gelegenheden zoals Maloe Melo of het Bimhuis, vaker in obscure blueskroegen, waar het bier rijkelijk vloeit en de blues niet alleen beleefd, maar dóórleefd wordt. Houd moed, wie of waar je ook bent. Hij houdt van de rauwe, ongecultiveerde variant. Hans Dulfer, niet Candy. Op zijn zestigste verjaardag speelde Alex de hele avond met zijn twee bands (jawel, hij heeft er nog een). Tijd om met zijn gasten te praten had hij nauwelijks en van het luxe buffet kreeg hij welgeteld een banaan door zijn keel. Het voelde alsof hij een paar centimeter boven het podium zweefde. En wie weet, misschien deed hij dat wel.

Visser bv adviseurs in ergonomie

ADRES

Modelstraat 18-20
1033 RW Amsterdam

TELEFOON

020 - 492 38 08

EMAIL

info@vke.nl

SOCIAL MEDIA

Facebook

DEELNEMERSOVERZICHT