VBAT

MARK VAN EGMOND & REMCO VAN DER SLUIS

VERANDERING

MARK VAN EGMOND & REMCO VAN DER SLUIS

Directie designbureau VBAT

‘Het gaat er al lang niet meer uitsluitend om of design mooi is. Vandaag de dag is design voor merken de belangrijkste driver van interactie met hun klanten. Dáár zit dus de uitdaging.‘ Aan het woord is Mark van Egmond, samen met Remco van der Sluis verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van designbureau VBAT. Van der Sluis: ‘Als de wereld om ons heen razendsnel verandert, waarom zou design dan statisch moeten zijn?’ Juist. Niet dus. Dit inzicht over de veranderende betekenis van hun product betekende een hele nieuwe manier van werken voor het bureau, waarbij hun werk geen eindproduct meer is (‘hier is uw logo‘) maar een continu proces van verandering en ontwikkeling.

 

Om die continue verandering smoel te geven hebben Van Egmond en Van der Sluis een strategie die ze ‘The Wise & The Curious’ noemen, ofwel het combineren van de kennis en ervaring van oude rotten met het verse bloed en de frisse ideeën van jonge honden. In het bureau werken op deze manier veertien nationaliteiten aan designprojecten voor zo’n twintig landen over de hele wereld. Amsterdams design als exportproduct dus. Of: waarin een kleine stad groot kan zijn.

 

Maar de designs van VBAT gaan niet alleen de grens over, ook iconische Amsterdamse bedrijven en instellingen kregen van het bureau een nieuwe identiteit. Van het Concertgebouw tot de Amsterdam Gay Pride en van Carré tot de RAI: allemaal dragen ze het signatuur van VBAT. Om voeling te houden met wat er leeft in de stad organiseert VBAT zogenaamde ‘C-Word Sessions‘, ofwel creatieve werksessies waarin ze zichzelf en hun teams laten inspireren door Amsterdamse grensverleggers uit andere disciplines, zoals kunstenaars, koks, graffiti-artists of muzikanten. Het zorgt voor een unieke kruisbestuiving, waarbij Amsterdam – als vanouds – een inspirerende smeltkroes is van smaken, ervaringen, talenten en ambities uit de hele wereld.

 

In de praktijk van Van Egmond en Van der Sluis is zo geen dag hetzelfde en geen project uniform. Verandering is de enige constante en om toonaangevend te blijven moeten ze continu voorop lopen in die snel veranderende wereld. Het is wat ze het allerliefste doen. Want, zo roepen ze in koor: ‘We design change!

VBAt

ADRES

Pilotenstraat 41a
1059 CH Amsterdam

TELEFOON

020 - 750 30 37

SOCIAL MEDIA

Facebook
Linkedin

DEELNEMERSOVERZICHT