Unlimited Label

MICHEL PAIS & BRAM VAN ES

STIJL

MICHEL PAIS & BRAM VAN ES

Eigenaren Unlimited Label, waaronder Caffe Esprit, Jackson Dubois, Vondelpark3, Strandzuid en Zuidpool

Wie nog leeft in de overtuiging dat horecabazen patjepeeërs zijn, zal na dit verhaal zijn mening moeten bijstellen. Bram van Es en Michel Pais zijn namelijk allesbehalve dat. Ingetogen, vriendelijk en welbespraakt vertellen ze over hun werk (zwaar, maar het houdt je jong), hun zaken (niet de meeste, wel de mooiste) en hun samenwerking (gebaseerd op respect, gunnen en geven).

 

Ze vullen elkaar mooi aan. Pais is een buitenmens, een netwerker pur sang, die graag en veel reist om inspiratie op te doen en nieuwe concepten te bedenken. Van Es voelt zich prettiger op de achtergrond. In zijn vroegere topsport carrière heeft hij meer dan genoeg hotels van binnen gezien, dus nu bewaakt hij liever het fort. Zo zorgen ze samen dat alles reilt en zeilt. Na een kleine tien jaar intensief samenwerken weten ze precies wat ze aan elkaar hebben. Vooral strategisch zijn ze onverslaanbaar: onderhandelingen met banken of brouwers zien ze als een schaakspel waarin ze door ver vooruit te denken de tegenpartij altijd een paar zetten voor blijven. Met succes. Zoals ze ook steeds beter worden in het inschatten van mensen. Het leverde ze een hondstrouw en goed geolied managementteam op dat hen steeds meer uit handen neemt.

 

Ze zien zichzelf wel oud worden als compagnons. Ze hebben de tropenjaren zo’n beetje achter de rug en nu ze zich met kleine stapjes uit de dagelijkse operatie terugtrekken ontstaat er ruimte om nieuwe ideeën uit te werken. Zo investeren ze in horeca-gerelateerde bedrijfjes en kijken ze voortdurend naar kansrijke nieuwe horecaconcepten. Op hun lauweren rusten hebben ze nog lang geen zin in: Pais en Van Es ondernemen liever groots en meeslepend dan dat ze achterover leunen. In het verleden zijn ze geregeld langs de rand van de afgrond gelaveerd, maar dat weerhoudt ze er niet van er iedere keer weer vol voor te gaan. All-in, or nothing. Het bracht ze waar ze nu zijn, met vijf grote, goed lopende Amsterdamse concepten in hun portfolio. Dat lukt alleen als horeca je roeping is, iets wat voor hen beide geldt. Ondanks hun gedistingeerde uiterlijk eten, drinken en ademen ze hun vak.

 

Of, zoals ze het zelf zeggen: ‘Wij hebben geen werk. Wij hebben een levensstijl.’

Unlimited Label

ADRES

Overtoom 34
1054 HK Amsterdam

TELEFOON

020 639 25 89

EMAIL

info@unlimitedlabel.com

SOCIAL MEDIA

Facebook

DEELNEMERSOVERZICHT