Van Soest Amsterdam Chocolatier

FRANNY VAN SOEST

LEKKERBEK

FRANNY VAN SOEST

Eigenaar Van Soest Chocolatier

Dingen moeten goed zijn. Punt. Franny van Soest laat er geen misverstand over bestaan hoe ze ondernemen in het algemeen en haar chocola in het bijzonder ziet. Ze houdt niet van half werk. Dus toen ze in 2008 haar Chocolaterie Van Soest begon, deed ze dat goed. Niks klein beginnen en stapje bij beetje uitbouwen, gewoon vanaf het allereerste begin volle bak. Producten, locatie, verpakkingen: alles was doordacht. En kwalitatief. En af. Het leverde haar een ondernemersprijs op voor Beste Starter, en een etentje bij de koning en koningin. Wat je noemt een mooie start.

 

Ze is bezeten van chocola. De smaak, de structuur, de eindeloze mogelijkheden. Nog iedere dag snaait ze van haar eigen bonbons. Ze leerde het vak van haar vader, ook chocolatier, en verfijnde haar techniek op een Belgische vakschool. Continu is ze bezig nieuwe dingen te proberen, nieuwe smaken te maken. Ligt ze in bed en ineens paf, bedenkt ze een spannende combinatie. Dan weet ze niet hoe snel ze de volgende ochtend naar de zaak moet, de productiekeuken in en hup, kijken of het werkt.

 

Smaak is de rode draad in alles wat ze doet. Lekkere dingen bedenken. Lekkere dingen maken. Lekkere dingen proeven. Ze eet in de mooiste restaurants, voor inspiratie en om te leren. Gefascineerd als een kind in een snoepwinkel, kijken hoe het werkt. En wat zij daarvan vervolgens kan toepassen in haar eigen snoepwinkel. Zo blijft ze hongerig, blijft ze ontdekken.

 

Steeds meer ziet ze haar ondernemerschap als de sleutel tot vrijheid. Vrijheid om te reizen, om lekker te eten, om naar concerten te kunnen. Uiteindelijk is haar grootste ambitie een leuk en lekker leven en is haar chocola de zoete sleutel daartoe. Franny van Soest is een lekkerbek.

Van Soest Amsterdam Chocolatier

ADRES

Utrechtsestraat 143
1017 VM Amsterdam

TELEFOON

020 - 620 80 25

EMAIL

info@vansoest-amsterdam.nl

SOCIAL MEDIA

Facebook
instagram

DEELNEMERSOVERZICHT