Scooterspot

BAS DE REGT & DENNIS SLUIMER

HANDEL

BAS DE REGT & DENNIS SLUIMER

Oprichters/eigenaars Scooterspot

Bas de Regt en Dennis Sluimer zijn wat je noemt rasondernemers. Beide niet bepaald hoogvliegers op school – Sluimer gaf er op zijn zestiende de brui aan, De Regt sjeesde eerst nog twee studies – en beide al jong bezig met allerlei handeltjes. Ze vonden elkaar in de scooters, die De Regt na een bezoek aan een handelsbeurs in China was gaan importeren en die hij vanuit zijn garage verkocht. Dat begon overigens niet zo best, want toen Sluimer zo’n importscooter van De Regt kocht haalde hij er letterlijk het eind van de straat niet mee: het ding hield er direct mee op. Dat had dus best een blauw oog voor De Regt kunnen betekenen.

 

Maar in plaats van boos te worden zag ondernemer Sluimer kansen. Als die van hem kapot ging zouden andere immers ook wel kapot gaan: dat betekende werk aan de winkel! Hij belde De Regt met het voorstel om de helft van zijn voorraad te kopen en dealer/werkplaats te worden. Het werd het begin van een vruchtbare samenwerking en uiteindelijk een succesvol bedrijf.

 

Inmiddels zeven jaar verder werken ze hard om de groei van dat bedrijf in goede banen te leiden en tegelijk de onstuimige horde monteurs en verkopers in het gareel te houden. Dat zijn druistige jonge jongens die nog weleens bijgestuurd moeten worden. Mooi werk, waarbij het soms best kan knallen. Ook tussen Sluimer en De Regt botst het weleens, en ook dat hoort erbij. Daar wordt het alleen maar beter van. Want inmiddels beseffen ze dat ze elkaar nodig hebben, dat het geheel van hun samenwerking meer is dan de som der delen. Ze hebben verschillende karakters, met bijbehorende verschillende talenten. Sluimer heeft een Amerikaanse marketing mentaliteit, De Regt gelooft meer in relaties en netwerken.

 

Hun tegenstelling laat zich het best beschrijven door wat ze antwoordden op de vraag naar hun persoonlijke motto in het bedrijf. De Regt: ’We love our customers.’ Sluimer, met een vette knipoog: ’Winterbanden, winterbanden, WINTERBANDEN!’

Scooterspot

ADRES

Pilotenstraat 15
1059 CH Amsterdam

TELEFOON

020 - 408 08 50

EMAIL

info@scooterspot.nl

SOCIAL MEDIA

Facebook
Linkedin

DEELNEMERSOVERZICHT