Rien de Wolf

GUUS & RIEN DE WOLF

DE WOLVEN VAN NOORD

GUUS & RIEN DE WOLF

Eigenaren Rien de Wolf outdoorspecialisten

Er was eens een Grote Wolf die zijn rug krom werkte in de lompenhandel. Op een dag zag hij nieuwe kansen aan de horizon. Hij liet containerladingen kleding van het Rote Kreuz uit Duitsland komen, sorteerde ze en verkocht de beste stukken aan gretige handelaren op het Waterlooplein. Op de dag dat hij weg moest uit het centrum, pakte Rien zijn boeltje op en voer hij naar de overkant van het IJ. Het was de tijd dat de wind nog de baas was op de kale vlakten van Amsterdam Noord. De Grote Wolf werkte en werkte en kreeg met zijn vrouw twee jonge wolfjes: Guus en Rien jr.

 

Terwijl hippies op de Dam sliepen, ontstond er een flinke belangstelling voor legergoed. De Grote Wolf wist wat hem te doen stond en zijn nieuwe dumpstore floreerde al snel. Elk paar legerkistjes dat over de toonbank ging, werd glimmend gepoetst door de jonge Wolven Guus en Rien. Het was duidelijk dat ze net zo’n handelaarshart hadden als hun vader. Toen zij van school af kwamen, twijfelden ze geen moment waar ze wilden werken.

 

Met hun scherpe wolvenneus roken ook zij nieuwe kansen, die dit keer meegevoerd werden met de oostenwind. Guus toog naar Korea om te zien wat daar te koop was, later verkende Rien jr. China. Als ze over de aardbol vlogen, keken ze steeds naar beneden, nieuwsgierig. Wat zou daar gemaakt worden? En zou dat iets voor hun klanten zijn? Winkel Rien de Wolf werd een walhalla voor kampeerders, outdoorliefhebbers, vissers en watersporters. Toen de Grote Wolf in 2004 overleed, was iedereen verdrietig. Maar de zaak was in goede handen.

 

Op het Wolventerritorium aan de Papaverweg hupten een paar jaar geleden nog konijnen over het achterland en iets verderop was na zonsondergang een schimmige afwerkplek. Maar de stad rukt op. Nu kijken er dure appartementen uit op de befaamde outdoorwinkel. Als een nieuwe bewoner hier voor het eerst binnenstapt, knippert hij met zijn ogen, overweldigd door het grote aanbod van boten, hengels, tenten, stoelen, lampjes, messen, bijlen, accu’s, zonnecellen en nog veel meer. De Wolfmentaliteit is in al die jaren niet veranderd: je moet de beste producten hebben, tegen de beste prijs. Rien zou best eens voor de lol willen reizen. Guus zou graag langere tijd met zijn kotter door Europa varen. Maar dat doen ze niet. Want ze zijn De Wolven. Ze ademen handel.

Rien de Wolf

ADRES

Papaverweg 43
1032 KE Amsterdam

TELEFOON

020 - 636 19 96

EMAIL

info@riendewolf.nl

SOCIAL MEDIA

Facebook

DEELNEMERSOVERZICHT