Reflex Modern Art Gallery

ALEX DANIELS

BLOED

ALEX DANIELS

Eigenaar Reflex Art Gallery

’Je kan de kunstenaars die ik vertegenwoordig een beetje zien als een voetbalteam. Met mij als coach. Ik heb een paar vaste waardes, wat eigen kweek, een leider, een groeibriljantje, et cetera. En daarmee zoek ik continu de optimale bezetting.’ Alex Daniels die over zijn werk en leven praat is een sprankelende spraakwaterval die moeiteloos heen en weer springt tussen high-culture en Amsterdamse alledaagsheid. In hoog tempo en met een heerlijke Amsterdamse tongval schakelt hij van openingen met David LaChapelle naar zijn geboortehuis in de Kalverstraat, van feesten met Kanye naar zijn mannelijke familieleden die ook allemaal Alex heten, en van de vroegere kledingzaak van zijn vader tot zijn kunststipendium aan de Rietveld Academie. De muren van zijn kantoor hangen vol foto’s van Alex met celebs uit de hele wereld, van kunstenaars tot sporters en van regisseurs tot pornoacteurs. ’Bloedgrappig, toch?,’ aldus Daniels.

 

Het feit dat hij zelf van de kunstacademie komt maakt dat hij de taal van kunstenaars spreekt. Dat vereenvoudigt dingen aanzienlijk als hij een boek maakt met Araki, of een expositie inricht met Todd Hido. Zijn ambitie is om Reflex Art Gallery internationaal nog veel sterker op de kaart te zetten. Want hij is dan wel geboren en getogen Amsterdammer, de wereld is zijn speeltuin en die speeltuin wil hij veroveren. Dat levert mooie verhalen op. Zoals die keer dat hij bij een grote kunstenaar in Antibes langs ging en Woody Allen doodleuk kwam binnen lopen. Of ie met de mannen mee wilde lunchen? Dat wilde hij wel. Het werden twee lange, inspirerende dagen aan de zijde van de grootmeester. ’Bloedgeestig,’ volgens Daniels.

 

Onlangs werd hij vader van zijn eerste kind. Een jochie, dus Alex. Als tweede naam, maar toch. Daniels is een familieman, of beter nog: een kunstfamilieman. Vader en moeder Lex en Ria, zus Michou: allemaal zitten ze in de kunst. De kunst zit de familie in het bloed en onderling is er meer dan genoeg te bespreken. De kunst-business heeft hele eigen regels en wetten, werkt heel anders dan andere bedrijven. En dan is het fijn dat zijn familie weet hoe dat werkt. Bovendien is het heel leuk. Of, op zijn Daniels: ’Dat is bloedgezellig!’

Reflex Modern Art Gallery

ADRES

Weteringschans 79A
1017 RX Amsterdam

TELEFOON

020 - 627 28 32

EMAIL

info@reflexamsterdam.com

SOCIAL MEDIA

Facebook
instagram

DEELNEMERSOVERZICHT