Pius Floris boomverzorging

WINO HEMAN

GROEN HART

WINO HEMAN

Directeur Wieringen Prins Hoveniers

Ja, hij verdient zijn geld in de bomen- en groenvoorziening. Maar noem Wino Heman nooit een natuursoftie. Of een geitenwollensok. Dan wordt ie giftig. Hij is toch eerst en vooral ondernemer. Maar dan wel een ondernemer die gek is van alles wat met groen en de natuur te maken heeft. Als het groeit en bloeit – en hij er bovendien wat aan kan verdienen – heeft het zijn onverdeelde aandacht.

 

Die combinatie zat er al jong in. Als knaap begon hij als tuinier bij mensen in de buurt. Maar in no-time had hij twee buurjongens voor zich werken. Dat ging een stuk sneller en bovendien hield hij er zelf nog een centje aan over. Typisch gevalletje win-win. Inmiddels is Heman directeur van een van de grootste hoveniersbedrijven van Nederland en in die hoedanigheid hovenierspartner van de stad Amsterdam. Grote kans dus dat het perkje voor uw deur door Heman aangelegd is. En als er een eik op uw huis ligt komen zijn mannen met kettingzagen.

 

Wát vindt hij dan precies zo mooi aan werken met groen? ‘De rust waarmee je je ideeën heel langzaam vorm ziet krijgen.’ Wat verstilling in de dagelijkse hectiek van Heman dus. Een welkome tegenhanger, want Heman denkt snel, praat snel en handelt snel. In alles wat hij doet zit een extreme drive. Hij woont dan wel in de kop van Noord-Holland, hij werkt al 35 jaar in Amsterdam. En in die 35 jaar heeft hij wat gezonde Amsterdamse branie opgepikt. Maar verwar dat nooit met kapsones, want daar heeft hij nou net weer de pest aan. De belangrijkste levensles die hij zijn dochter dan ook bijbrengt: ‘gewoon lekker normaal doen’.

 

Wino Heman is een fascinerende set tegenstrijdigheden. Als je hem ziet zou je geen halve seconde denken dat hij in de hoveniersbranche zit en ook in het door hem ontwikkelde, high-end bedrijfspand langs de Amstel verwacht je geen hoveniersbedrijf. Tegelijk kan hij volledig in vervoering raken van een bloemetje, of een dauwdruppel op een herfstblad. Daarnaast maakt hij zich oprecht grote zorgen over zijn geliefde Amsterdam, omdat hij ziet dat de groei van de stad vrijwel altijd ten koste gaat van het groen. Zíjn geliefde groen.

 

Wino Heman is dan geen natuursoftie. Maar hij heeft wel een verdomd groot, groen kloppend hart.

Pius Floris boomverzorging

ADRES

Amsteldijk 220
1079 LK Amsterdam

TELEFOON

020-301 3010

EMAIL

info@wieringenprins.nl

SOCIAL MEDIA

Facebook
Linkedin

DEELNEMERSOVERZICHT