MINI Amsterdam

REINIER MUTSAERTS

JONGENSDROOM

REINIER MUTSAERTS

Directeur BMW/MINI Amsterdam

Toen Reinier Mutsaerts nog een jonge knaap was wilde hij autodealer worden, óf architect. Als zoon van een autodealer stroomde er benzine door zijn aderen, boven- dien zat hij altijd te tekenen. Beide opties waren dus logisch. Het werd die eerste. Na het befaamde Instituut voor de Autohandel werd hij losgelaten in de Nederlandse auto-business en als angry young man maakte hij al snel naam voor zichzelf.

 

Op een dag diende BMW zich aan. Mét een mooi aanbod. Voor petrol head Mutsaerts zijn auto’s emotie en wat is er dan mooier dan bij een van de leidende automerken ter wereld mogen werken? Juist. Niet te lang over nadenken dus. Zo stapte hij over en werd hij uiteindelijk in 2003 de Amsterdamse dealer van BMW en MINI. En met succes, want onder dat gedistingeerde uiterlijk en die keurige das schuilt een autoverkoper pur sang. Maar ook een echt mensenmens, dat niet doet aan rangen en standen: wat Mutsaerts betreft draait het werkende leven om hard werken en plezier maken. Zijn merken zijn dan ook een mooie afspiegeling van Mutsaerts zelf: BMW is de heer met de das, MINI de humorvolle, speelse kerel die hij ook is. In MINI herkent Mutsaerts bovendien de branie, de humor en het gogme dat hoort bij Amsterdam en de Amsterdammers. Dus toen het dealerbedrijf uit zijn jasje groeide en er een nieuw, groter pand moest komen, bemoeide Mutsaerts zich actief met het ontwerp en de bouw. De MINI-spirit moest zichtbaar zijn.

 

In goed overleg bombardeerde Mutsaerts zichzelf tot rechterhand van de architect en pal aan de A10 verrees een oer-Amsterdamse landmark van maar liefst 25.000m2, van verre herkenbaar aan de drie brutale Andreskruizen op de zijkant. Het is de signatuur van Mutsaerts, want hij wilde het pand écht Amsterdams maken. Vandaar ook de grachtenklinkertjes en de originele Amsterdammertjes langs de parkeervakken. Het gebouw is de kroon op zijn carrière, waarin hij na 40 jaar alsnog zijn jongensdromen – autodealer en architect – waargemaakt zag. Nog iedere dag rijdt hij er trots glunderend naar binnen.

MINI Amsterdam

ADRES

Pieter Braaijweg 12
1114 AJ Amsterdam

TELEFOON

020 - 460 42 90

EMAIL

info@miniams.nl

SOCIAL MEDIA

Facebook

DEELNEMERSOVERZICHT