Lens Energie

CHRISTIAAN BRESTER

NIET TE STUITEN

CHRISTIAAN BRESTER

Directeur LENS energie

‘Het mag niet.’ ‘Het kan niet.’ ‘Het is te duur.’ ‘Jullie krijgen het toch niet voor elkaar.’

 

Gelukkig heeft Christiaan Brester een harde kop en een onverholen geestdrift om de wereld te verbeteren. Anders had hij zich misschien laten tegenhouden door de bezwaren die hij zo vaak te horen krijgt. Inmiddels is LENS zijn derde succesvolle bedrijf met een maatschappelijke missie. Ooit studeerde hij politicologie en antro- pologie, maar hij wilde niet eindigen als een journalist die vertelt hoe het anders moet en dan de kroeg in gaat. Hij wilde wat doen, hands on, generatie Fix! Met zijn idealen was hij bij de studie bedrijfskunde ‘een beetje raar’. Maar om een verschil te maken heb je niet alleen een visie nodig; ook fiscale, juridische en bedrijfskundige kennis. En liefst geen podiumangst. Gelukkig wurgde dit multitalent die eruit tijdens zijn optredens als jazzgitarist.

 

Het idee achter zijn uitvinding Herman de Zonnestroomverdeler ontstond in een doorwoelde nacht eind 2011. Om drie uur in de ochtend had hij de oplossing voor het vraagstuk dat hem tergde. Met Herman krijgt iedereen, ook appartementseigenaren en huurders, toegang tot zelf opgewekte stroom. De democratisering van eigen schone energie is een van de belangrijkste wapens tegen armoede en klimaatverandering. De wereld verbeteren doe je niet door van een afstand de allerarmsten eten te geven. Je moet vooral de oorzaken aanpakken.

 

Luid klonken protesten van conventionele marktpartijen. Maar het concept is goed, gebruikers zijn enthousiast en grote projecten volgen nu de eerste pilots op. Christiaan bouwde LENS uit tot ontwikkelaar van grootschalige duurzaamheidsprojecten en het groeit hard, heel hard. Dus krijgt hij inmiddels ook de vraag die altijd onvermijdelijk op die andere volgt: ‘Kunnen we aandelen kopen?’ Dan glimlacht hij. Daar zal hij eens heel rustig over nadenken.

Lens Energie

ADRES

Surinameplein 33
1058 GM Amsterdam

TELEFOON

020 - 618 37 94

EMAIL

info@lens-energie.nl

SOCIAL MEDIA

Facebook
Linkedin

DEELNEMERSOVERZICHT