KNAP Institute

ANNEBETH KROESKOP

MEESTER

ANNEBETH KROESKOP

Oprichter/eigenaar en behandelend arts KNAP Institute

Daar zat ze dan als jong meisje, Medisch Centrum West te kijken. Mateloos gefascineerd door alles wat met doktoren en ziekenhuizen en medische zaken te maken had. Als ze later groot was, moest en zou ze ook dokter worden, dat kon niet anders. Ze moest ook zo’n witte jas.

 

Maar ja, er was ook die andere kant, die creatieve. Die behoefte om te scheppen. En om de psychologie achter die scheppingsdrang te begrijpen. Zat ze daar als jong meisje, zich te verdiepen in kunst, en fotografie, en esthetiek. In de theorieën van Leonardo da Vinci, met zijn gulden snede en perfecte verhoudingen. Ook boeiend. Ook iets waar ze wat mee moest. Als ze later groot was. Inmiddels is ze groot. En heeft ze op het snijvlak van haar jeugdpassies haar gedroomde werkplek ontwikkeld. Als cosmetisch arts in haar eigen KNAP Institute vervlecht ze medische wetenschap, creativiteit en psychologie.

 

Hoe bepaalt ze dan wat mooi of niet mooi is? En hoe ver ze, al dan niet op verzoek van haar klant, moet gaan? Da’s niet zo moeilijk. Bij Kroeskop is schoonheid geen subjectief gegeven, maar pure wetenschap. De Ogee-curve geldt als haar maat der dingen: diezelfde curve die de basis van het beroemde Coca-Cola flesje vormt. En die de designers van Apple in al hun ontwerpen minutieus doorvoeren.

 

Ze deed wetenschappelijk onderzoek naar de toepassing ervan, en naar de emoties die horen bij bepaalde lijntjes in iemands gezicht. Het resultaat van al die toegepaste kennis en interesse is dat haar klanten er na een behandeling niet zichtbaar veranderd uitzien, maar wel gelijk een stuk beter. Goethe wist het al: in de beperking toont zich de meester.

 

Met haar klanten als canvas is Kroeskop een hedendaagse Hollandse Meester.

KNAP Institute

ADRES

Parnassusweg 9
1077 DA Amsterdam

TELEFOON

020 - 670 82 90

EMAIL

info@annebethkroeskop.com

SOCIAL MEDIA

Facebook
Linkedin

DEELNEMERSOVERZICHT