Kings Of Indigo

TONY TONNAER

VAN DIE DINGEN

TONY TONNAER

Mede-oprichter en CEO jeanslabel Kings of Indigo

Voor Tony Tonnaer hoeven dingen niet al te voordehand liggend te zijn. Liever niet zelfs. Er moet iets te raden overblijven. Een verrassing, een dubbele betekenis. Hij is een man van symboliek, van het verhaal tussen de regels door. Die naam van zijn jeanslabel bijvoorbeeld, K.O.I. Die ontstond als verwijzing naar de getatoeëerde Koi karper op zijn bovenarm, een ode aan zijn overleden moeder. Net als Tonnaer zwemt de Koi graag tegen de stroom in. Bovendien staat hij in Japan symbool voor geluk en voorspoed. Maar toen hij met die naam voor zijn nieuwe merk aan het spelen was, bedacht hij Kings of Indigo, waarbij indigo natuurlijk de kleurstof is waarmee denim gekleurd wordt. Ineens was daar de dubbele betekenis, verborgen onder het oppervlak. Van die dingen.

 

Tonnaer houdt van de verrassing. Van inspiratie. En die doe je niet op achter een bureau. Die doe je op in een restaurant, op een vliegveld, in een taxi. Daarom reist hij graag. En veel. Naar Japan, waar de cultuur ongrijpbaar is en ambachtelijk perfectionisme hand in hand gaat met futuristische vooruitgang. En naar de Verenigde Staten, waar de natuur woest en ongerept is, het landschap leeg en desolaat. Inspiratie die hij vervolgens weer verwerkt in zijn werk. Zo werd het logo van zijn merk een rodeorijder op een Koi karper, rijdend aan de voet van Mount Fuji. Van die dingen.

 

Goed zijn, maar daar niet mee te koop lopen. Under promise, over deliver, misschien is dat het wel. Zoals het karperborduurseltje onder de kontzak van een van zijn nieuwe jeans, dat zich pas na een paar maanden dragen openbaart als het door de zak heen slijt. Of het feit dat al zijn kleding duurzaam geproduceerd wordt, maar dat dat vrijwel nergens expliciet benoemd wordt. Garments made with a conscience, zegt hij zelf, wederom met gevoel voor understatement. Van die dingen dus.

 

Bij Tony Tonnaer is wat je ziet, niet alles wat je krijgt.

Kings Of Indigo

ADRES

Johan van Hasseltweg 27
1021 KN Amsterdam

TELEFOON

020 - 509 55 82

EMAIL

support@kingsofindigo.com

SOCIAL MEDIA

Facebook

DEELNEMERSOVERZICHT