IJskoud BV

JOSÉ KOMIN

LOL

JOSÉ KOMIN

Eigenaar IJskoud BV

Niet moeilijk doen. Dat is waar het wat José Komin betreft om draait. In het werk, maar ook in het echte leven. Want moeilijke dingen zijn niet leuk. En onderaan de streep wil Komin gewoon lol hebben.

 

Dus toen ze in 2005 de overstap maakte vanuit de zorg naar het koeltechniekbedrijf van haar man Henk, was het eerste wat ze deed dingen vereenvoudigen. De boel platslaan, zoals zij het noemt. De processen, de protocollen, de techniek: alles wat makkelijker kon, moest makkelijker. Terwijl het bedrijf steeds complexere opdrachten kreeg, werd het vervullen van die opdrachten steeds makkelijker.

 

Ze gaf het stoeremannenmachobedrijf wat vrouwelijke touch. Techniek moet mensen dienen en is geen doel op zich, dat probeert José er bij al haar medewerkers in te krijgen. En ook: maak het niet zo spannend. ‘Bij IJskoud maken we dingen koud. Punt.’

 

Het is een verfrissende manier van werken (sorry voor de woordspeling), die duidelijk zijn vruchten afwerpt. Het bedrijf groeit tegen de klippen op, maar met behoud van de lolfactor. Zo is de inrichting van de recreatieruimte stevig geïnspireerd op het kitscherige interieur van klant-van-het-eerste-uur Café Nol, compleet met bar en biljart. En fladdert Komin in een zomers jurkje en met knalrode nagels door het kantoor.

 

Het einddoel? Een leuk en gezond bedrijf, met een mooie balans tussen mannen en vrouwen. Oh, en ook niet onbelangrijk: met teams die zichzelf kunnen aansturen. Leidinggeven vindt ze heerlijk, maar hoe meer het bedrijf zichzelf kan bedruipen, hoe beter. Ze wil zichzelf niet doodwerken namelijk.

 

Het moet wel leuk blijven, toch?

IJskoud

ADRES

Digitaalstraat 11
1033 MP Amsterdam

TELEFOON

020 - 693 96 63

EMAIL

service@ijskoud.nl

SOCIAL MEDIA

Facebook

DEELNEMERSOVERZICHT