Hotel de l’Europe Amsterdam

BAS VAN KRANEN

SMAAK

BAS VAN KRANEN

Executive chef Bord’Eau Restaurant Gastronomique

Het is een kalme compositie in verschillende tinten wit. Rauwe coquilles, dun gesneden, in een strakke cirkel, aangestipt met een crème van miso, vinaigrette van tom yum, en ijsparels. Het ziet er zo eenvoudig uit. Totdat je een hap neemt en de complexiteit van de smaak zich in zijn volle glorie ontvouwt. Welkom in de wereld van executive chef Bas van Kranen. Welkom bij Bord’Eau Restaurant Gastronomique.

 

Hij is 27 en de jongste chef ooit van Bord’Eau. Laat u niet misleiden door zijn jeugd; hij kookte zijn eerste Michelinster al op zijn 23e. Het telefoontje kwam precies op het goede moment. Zijn hand hing al boven het huurcontract voor zijn eigen restaurant. Maar Bord’Eau Restaurant Gastronomique, die kans kon hij niet laten lopen. Het tot ver buiten Nederland befaamde sterrenrestaurant van hotel De L’Europe Amsterdam, op een kruispunt van grachten, waar het bladgoud subtiel de klasse van het restaurant onderstreept en het strijklicht door de hoge ramen alles net wat mooier maakt. De bezoeker voelt zich direct thuis en de feilloos op elkaar ingespeelde ‘zwarte’ en ‘witte’ brigade zorgen samen voor een onvergetelijke gastvrije culinaire ervaring.

 

De twee Michelinsterren zal Bas als verse chef opnieuw moeten waarmaken. Daar maakt hij zich geen zorgen over. Deze man denkt in smaak. Ooit zei hij dat een goede kok ‘alles in zijn bek moet steken’. Dat zal hij niet herhalen in deze stijlvolle omgeving. Maar dit staat vast: hij proeft alles en vindt niets vanzelfsprekend. Als chef bakt hij zijn eigen brood, klopt zijn eigen boter, distilleert zelfs bietensap. Dat is tijdrovend, ja. Maar móói – dat waterheldere sap waar alle smaak van de biet in zit. Puur, authentiek, eenvoudig en toch complex, het is de betoverende paradox van de smaaksensaties die Bas van Kranen creëert. Als je in zijn ogen kijkt, zie je de nieuwe ideeën al ontstaan – en we kunnen niet wachten tot we ze mogen proeven.

Hotel de l'Europe Amsterdam

ADRES

Nieuwe Doelenstraat 2-14
1012 CP Amsterdam

TELEFOON

020 531 1777

EMAIL

hotel@deleurope.com

SOCIAL MEDIA

Facebook
Twitter
Pinterest
Instagram

DEELNEMERSOVERZICHT