HiFi Solutions

RICK OLDERSOM

PUUR EN EERLIJK

RICK OLDERSOM

Eigenaar Hifi Solutions

Al in zijn tienerjaren ging het mis met Rick Oldersom. Van de opbrengsten van zijn krantenwijkje kocht hij zijn eerste ‘stereotoren’ (voor de kenners: een Marantz setje, met Jamo speakers) en hij was direct verloren. Het audiovirus sloeg toe en hij zou er nooit meer van verlost raken. Inmiddels is hij veertig jaar verder en is het 24/7/365 audio wat de klok slaat.

 

Pratend over zijn vak opent Oldersom poëtische vergezichten op onbekende werelden. Zachtjes, maar met een jongensachtige twinkeling in zijn ogen vertelt hij over tijdsdomeinen en materiaalstilte, over filtering en timing, over kastkleuring en de stijgsnelheid van klanken. Het is pure liefde. En de mensen die bij hem kopen zijn pure liefhebbers. Geen apparatenfans, maar muziekliefhebbers, benadrukt hij voor de duidelijkheid. Hij verkoopt ze niet zomaar iets, maar stelt de voor hen perfecte combinatie van componenten samen. In alle rust, zij aan zij met zijn klant. ‘We boetseren met geluid, net zolang tot het perfect is.’ Hij zit in het absolute topsegment. Verkoopt geluidsinstallaties waar je een flinke middenklasser voor kunt rijden. Maar kijk uit voor je bij hem binnen stapt, want heb je het eenmaal gehoord dan kun je nooit meer terug. Dan ben je net als hij je leven lang hooked.

 

Zelf luistert hij het liefste oude jazz. Artiesten uit de jaren ’50 en ’60, zoals Peggy Lee en Ella Fitzgerald. Waarom? ‘Omdat een jazzmuzikant je met één noot de muziek in kan slepen.’ Wat hij er mooi aan vindt is de vrijheid van de muzikant binnen de kaders van het genre. Het is grenzeloos binnen grenzen. Bovendien is jazz vrijwel altijd gedreven door de scheppingsdrang van de artiest en niet door winstbejag van de platenmaatschappij. Het is puur en eerlijk, zonder ruis. Precies wat hij ook nastreeft bij het samenstellen van de perfecte installatie: puur en eerlijk geluid, zonder ruis.

 

Ooit hoopt hij met zijn vrouw te eindigen in een huisje aan het strand in Florida. Maar op dit moment is hij daar echt nog niet aan toe. Daar vindt hij zijn vak te leuk voor. Bovendien prentte zijn vader hem lang geleden een belangrijke les in: ‘Doe wat je echt graag wil, dan zal je geen dag in je leven aan het werk zijn.’

 

En zo is het.

HiFi Solutions

ADRES

Muiderstraat 13
1011 PZ Amsterdam

TELEFOON

020 623 2183

EMAIL

info@hifisolutions.nl

SOCIAL MEDIA

Facebook

DEELNEMERSOVERZICHT