Héman Horecaverhuur B.V.

JOHN HEEROMA

DE GOUDEN TAFEL

JOHN HEEROMA

Directeur-eigenaar van Héman Horecaverhuur

In de jaren tachtig werkte John als kelner met witte handschoentjes bij het Amstel hotel. Een mooi contrast met de motorcross in het weekend. Het Amstel was alleen niet zo blij met zijn zwarte sleutelaarsnagels. Gelukkig maar.

 

Terwijl John op deze mooie zondag bladgoud op een klassieke tafel plakt, vertelt hij zijn verhaal. ‘Bij de motorcross ontmoette ik Ben Héman en op mijn twintigste begon ik bij zijn horecaverhuurbedrijf als bijrijder. Dat beviel.’ Met een pincet trekt hij een strookje goud recht. ‘Ik werd chauffeur op steeds grotere wagens, kwam in het management team terecht, haalde grote klanten binnen, werd directeur en vervolgens eigenaar.’ Hij haalt zijn schouders op, niet onder de indruk van zijn eigen succes. ‘Zo gaat dat.’

 

John zwijgt en pakt een volgend velletje goud. Zorgvuldig legt hij het op de juiste plek. In de deuropening verschijnt een elegant geklede persoon in Victoriaanse jurk, die goedkeurend toekijkt en weer verdwijnt. ‘Dat is mijn zoon Danny,’ vertelt John. ‘Hij heeft autisme en draagt graag dameskleding uit de 19e eeuw, het liefst zo compleet mogelijk. Drie dagen per week komt hij met me mee naar de zaak. Hij helpt bijvoorbeeld met het inpakken van bestek of servies, voor zo lang als zijn concentratie het toelaat. Iedereen kent hem en hij entertaint graag. Ze vinden het leuk als hij er is.’ De tafel verandert intussen onder Johns geduldige handen in een paleiselijk pronkstuk. ‘Ik houd ervan om nieuwe producten en sferen te ontwikkelen. In onze branche moet je blijven vernieuwen en ik ben altijd een knutselaar geweest. Mijn vorige huis heb ik ook zelf gebouwd. Deze tafel was een idee dat ik had voor een klant. Niemand durfde het te maken.’ Hij glimlacht. Hij wel.

 

Toen John vijftig werd, dacht hij: nog vijf jaar. Hij wil ook nog wat van de wereld zien. Inmiddels is hij begonnen aan de volgende vijf. De telefoon gaat, hij verontschuldigt zich; deze moet hij nemen. Want John is nu eenmaal de directeur én de man die overal vanaf weet. De wereld zal nog even moeten wachten.

Héman Horecaverhuur B.V.

ADRES

Joan Muyskenweg 34
1114 AN Amsterdam

TELEFOON

020 - 688 68 58

EMAIL

info@heman.nl

SOCIAL MEDIA

Facebook

DEELNEMERSOVERZICHT