Gassan Diamonds BV.

DEBORA LEESER, BENNO LEESER & DAVID BIJLSMA

FAMILIE

DEBORA LEESER, BENNO LEESER & DAVID BIJLSMA

Gassan Diamonds

Ja, ze werken met de meest exclusieve producten en merken ter wereld. Ja, ze begeven zich moeiteloos in de mondiale jetset. En ja, ze weten de weg in zowel Parijs als New York, Singapore en Shanghai. Maar wie denkt dat Benno Leeser en zijn kinderen Debora en David omhooggevallen types zijn, zit er flink naast. Want eerst en voor alles zijn het (kei)hardwerkende ondernemers, die met ziel en zaligheid gaan voor hun bedrijf. En die daarbij niet schromen om de mouwen op de stropen en te helpen sjouwen. Leading by example is hun stijl, dus ’s morgens als eerste binnen en ’s avonds als laatste naar huis is het devies.

 

Vraag je waar ze het meest trots op zijn, dan is dat niet het succes, maar het feit dat Gassan Diamonds een honderd procent familiebedrijf is. Halverwege vorige eeuw opgericht door grootvader Samuel, voortgezet door Benno en inmiddels gedeeltelijk in handen van Debora en David. Hun partners werken trouwens ook in het bedrijf, net als de echtgenote van Benno. En prominent op het bureau van pater familias Benno staan de foto’s van zijn kleinzoon (14) en kleindochter (16) die onlangs contracten voor hun vakantiebaantje in de zaak tekenden. Dat betekent dus de vijfde generatie in het familiebedrijf? Jazeker. En krijgen ze dan nooit genoeg van elkaar? Welnee. Sterker nog: als ze niet aan het werk zijn lopen ze vaak alsnog de deur bij elkaar plat. Wat je noemt een hechte familie.

 

De wereld van diamanten en exclusieve merken mag dan vaak met mysteries omgeven lijken, alle drie benadrukken ze dat het allemaal niet zo spannend is. ’Wat wij doen is geen hogere wiskunde. Gewoon hard werken, goed opletten en op je eigen ervaring en instinct vertrouwen.’ Ze doen zoveel mogelijk zelf, omdat ze het in de regel toch beter weten. Academische types of rapportenschrijvers die wel even komen uitleggen hoe het werkt, komen niet verder dan de voordeur. Die eigenheid zit de familie in het DNA. Ter illustratie haalt Benno er nog maar eens een strijdkreet bij. Van die voetbalclub uit die andere Nederlandse havenstad die hij, ondanks alle gefronste wenkbrauwen, al zijn leven lang steunt.

 

’Geen woorden maar daden.’

Gassan Diamonds BV

ADRES

Nieuwe Uilenburgerstraat 173 - 175
1011 LN Amsterdam

TELEFOON

020 -622 53 33

EMAIL

online@gassan.com

SOCIAL MEDIA

Facebook
instagram

DEELNEMERSOVERZICHT