FEBO Beheer bv

DENNIS DE BORST

OCHTENDMENS

DENNIS DE BORST

Directeur FEBO

Of hij nu de Supercar Challenge racet of om half zes in de ochtend uitkijkt over het productieproces van FEBO, voor Dennis is het topsport. En hij wint. Zijn ingrediënten voor succes: liefde voor het vak, volledige toewijding en nooit concessies doen aan kwaliteit.

 

‘In de ochtend gebeurt het en daar wil ik bij zijn,’ zegt FEBO-directeur Dennis de Borst. Wanneer hij om half zes binnenkomt, laat hij zijn chique directiekantoor links liggen en loopt hij linea recta naar de ‘Schipholtoren’, die de productieruimtes overziet. ‘Kijk,’ wijst hij, ‘dit is toch het mooiste dat er is.’ Rechts zien we de slagerij, links de warme keuken waar de bouillon voor de ragout de hele nacht heeft getrokken en recht vooruit: de productielijnen. Hier krijgen de befaamde FEBO lekkernijen hun definitieve vorm. ‘Tot vier uur ’s nachts kunnen vestigingen bestellen. Alles wordt dezelfde dag uitgeleverd. Vers, nooit diepvries.’ Hij rilt bij de gedachte. ‘Vers stelt hogere eisen aan de productie, maar daar houd ik van. Diep in mijn hart ben ik een productiejongen, net als mijn vader en mijn opa.’

 

De principes van opa zijn heilig: nooit bezuinigen op kwaliteit en nooit je recept prijsgeven. De kruidenmengsels komen gecodeerd het bedrijf binnen en zijn al decennia nagenoeg onveranderd. Tegelijkertijd schuwt Dennis het experiment niet. Zo ontstonden de afgelopen jaren de rookworst- kroket (in samenwerking met Unox) en de speculaaskroket (met Sinterklaas). De tijdelijke ‘Drijf-In’ op de Prinsengracht werd opgevolgd door serieuze drive-through vestigingen. Topkoks zoals Ron Blaauw, Julius Jaspers en Jonnie Boer werken graag met Dennis samen.

 

Het is een wonder dat er nog tijd is voor iets anders. ‘Als 12-jarig jongetje bouwde ik al radiografisch bestuurbare auto’s en deed ik mee aan wedstrijden. Later werd dat autocross: elke avond sleutelen en in het weekend racen met mijn vrienden. Kwam mijn vader kijken, met zijn nette kleren en schoenen aan: ‘Wat doe je in die prut?’ In 2002 haalde ik binnen ons FEBO team mijn racelicentie. We rijden zo’n tien keer per jaar in de internationale competitie op circuits zoals Assen en Spa Francorchamps. In 2016 en in 2017 werden we kampioen in de SuperSport divisie van de Supercar Challenge. Ook deed ik mee aan de 24 uur van Silverstone en Dubai. Racen is de ultieme uitlaatklep. Het gaat niet alleen om hard rijden, het is ook tactisch nadenken, aanvoelen wat de auto doet, overleggen met het team. Op zo’n moment ben ik met niets anders bezig. Zelfs niet met FEBO.’

FEBO

ADRES

Processorstraat 21
1033 NZ Amsterdam

TELEFOON

020 - 632 85 55

EMAIL

info@febo.nl

SOCIAL MEDIA

Facebook

DEELNEMERSOVERZICHT