Famous Flavours

TOBIAS OVERGOOR

PERFECTIE

TOBIAS OVERGOOR

Oprichter Famous Flavours

Vraag je Tobias Overgoor wat hij voor zijn baby-dochtertje wenst dan is het dat ze zo vroeg mogelijk in haar leven ontdekt waar ze met hart en ziel voor wil gaan. En vervolgens hard werkt om daar een succes van te maken. Zelf had hij hier mazzel mee. Toen hij op zijn vijftiende zijn eerste koksbuis aantrok wist hij meteen: ’Yesss, dit is het!’

 

Die buis heeft hij dan ook nooit meer uit gedaan. Althans, in spreekwoordelijke zin. Nadat hij tot in perfectie leerde koken in de Parijse driesterrenzaak Ledoyen, startte hij zijn high-end cateringbedrijf Famous Flavours. Koken doet hij niet meer, dat laat hij aan zijn chefs over. Zelf is hij de drijvende creatieve kracht achter het bedrijf.

 

Overgoor gelooft in de maakbaarheid van succes, in het creëren van je eigen kansen. Maar ook in karma, in de noodzaak een goed mens te zijn. Ogenschijnlijk is dat een paradox, maar in de praktijk blijkt het samen te kunnen. Heel goed zelfs. Een voorbeeld: hij serveert principieel geen tonijn. Die vis staat op uitsterven en ieder niet-gegeten exemplaar is er een. Ook toen een grote catering hierop dreigde te ploffen – de klant stond op tonijntartaar als voorgerecht – hield hij voet bij stuk. Maar zijn drive om kansen te creëren dwong hem ook om de klant te overtuigen, een alternatief te bieden. En met succes. Zo combineerde hij zijn twee driving principles. Net als bij de Zero Waste policy die hij in zijn bedrijf introduceerde. Door ongebruikte gerechten met flinke korting – en nog altijd kakelvers – aan andere klanten te verkopen, maakt hij die klanten blij, verdient hij een extra centje en verspilt hij bovendien geen voedsel in een wereld waarin er al te weinig van is. Zo snijdt dat mes dus aan drie kanten.

 

Overgoor is ambitieus, wil de wereld veroveren en liefst snel. Maar nooit ten koste van kwaliteit: perfectie in smaak staat op 1, 2 en 3. Het meest trots is hij dan ook op zijn nauwe samenwerking met driesterren-chef Jacob Jan Boerma. Binnen tien minuten waren ze eruit: ’Stop maar met praten, wij gaan samenwerken.’ Ze vonden elkaar in hun onstilbare honger naar perfectie. Vind je die, dan is er weinig meer te wensen. Zoals die oudere heer die hij in een Parijs’ restaurant volmaakt gelukkig zijn laatste adem zag uitblazen na een copieuze driesterrenlunch.

 

Voldaan sterven met de smaak van perfectie in je mond. Overgoor tekent ervoor.

Famous Flavours

ADRES

Luzernestraat 57
2153 GM Nieuw Vennep

TELEFOON

020 - 416 00 20

EMAIL

info@famousflavours.nl

SOCIAL MEDIA

Facebook
Instagram

DEELNEMERSOVERZICHT