Europe Hotels Private Collection

LIRAN WIZMAN

VERLIEFD

LIRAN WIZMAN

Oprichter/eigenaar Europe Hotels Private Collection, GCH en The Entourage Group

Hij noemt zichzelf de meest Amsterdamse niet-Amsterdammer van Amsterdam. Wizman, geboren Israëli, kwam 15 jaar geleden naar de stad en werd er verliefd. In eerste instantie op een meisje, een Amsterdamse, maar gaandeweg ook op de stad. Dat meisje werd zijn vrouw, inmiddels moeder van zijn drie kinderen, de stad werd zijn maîtresse.

 

Kosmopoliet Wizman, 41 jaar jong, denkt niet in landen, maar in steden. Je gaat immers een weekendje naar Barcelona of Londen, niet een weekendje naar Spanje of Engeland. En van al die mooie steden waar hij werkt – hij heeft tientallen high-end hotels door heel Europa – is Amsterdam de plek waar hij het liefst weer thuiskomt. En waar hij derhalve zijn hoofdkantoor naartoe verplaatste, Berlijn beteuterd achterlatend.

 

Waarom hier? Omdat de kwaliteit van leven hoog is. Omdat de stad toegankelijk en comfortabel is. Omdat de Amsterdammer duidelijk en to-the-point is. En omdat als je naar het stadhuis gaat, de ambtenaar van dienst je ontvangt op sneakers en niet, zoals in andere steden, in driedelig grijs. Lekker normaal doen dus, wat Wizman betreft. Zelf is hij bescheiden en down-to-earth, ondanks het succes dat hij volledig zelf creëerde. ’Me and my business grew up together’, zegt hij daarover. Maar laat je door zijn ingetogenheid en zachte stem nooit op het verkeerde been zetten: Wizman denkt groot, groter, grootst. Zo praat hij inmiddels niet meer over hotels, maar over het transformeren van steden, Amsterdam voorop. Wat Wizman betreft was de stad de afgelopen twintig jaar zijn identiteit kwijt, te veel gericht op toeristen. De paradox is dat zijn Amsterdamse hotels – zes stuks, waaronder het W – met hun restaurants en winkels en clubs als volwaardige lifestyle hubs juist een brug slaan naar de Amsterdammers zelf. Think global, act local, en dat in optima forma. Bij het waarmaken van zijn ambities voelt hij sowieso een hoop liefde vanuit de stad, met de gemeente als gewaardeerde en vertrouwde partner aan zijn zijde.

 

Nee, Liran Wizman hoeft hier eigenlijk nooit meer weg. Met een glimlach vat hij zijn verhaal samen: ’I’m proud to be an Amsterdammer’.

Europe Hotels Private Collection

ADRES

Nieuwezijds Voorburgwal 271
1012 RL Amsterdam

TELEFOON

020 - 710 72 78

EMAIL

info@ehpc.com

SOCIAL MEDIA

Facebook
Linkedin

DEELNEMERSOVERZICHT