DIKS Autoverhuur

RONALD & NIELS DIKS

CHICKS LOVE DIKS

RONALD & NIELS DIKS

Diks Autoverhuur

Als vader Diks denk je toch even: kan dat wel, die slogan?

 

Je zoon Niels trekt je over de streep. ‘Ons publiek kan wel tegen een geintje, pa. We willen toch laten zien dat autohuren fun is? Nou dan!’ Je hebt vertrouwen. Bovendien, Niels heeft nu de leiding, hij mag het bepalen.

 

De draaidag van de commercial. Met mooie meiden, een vuurspuwer en een American footballteam dat in ruil voor een dagje autohuur best wil figureren. Alle soorten Diks komen voorbij: van personenauto tot koeltruck. Je acteert, je lacht, je verbaast je over de vele camera’s, de catering, het decor, de lampen. Allemaal om anderhalve minuut reclame te maken voor meer blauw op straat. Om tien uur ’s avonds is het eindelijk gedaan. Je haalt het spandoek naar beneden, kijkt nog eens naar de slogan en vraagt je serieus af of dit een goed idee was.

 

De dag dat het filmpje online komt, zijn de vaste telefoonlijnen overbelast. De hele dag piept je mobiel van de vele berichtjes. Reclamegoeroe’s, mediabedrijven en kranten roemen de commercial. Op het randje, absoluut, maar met een vette knipoog. En wat kan jou het schelen. Je verhuurt in die week drie keer zo veel auto’s als normaal. 650.000 keer wordt de clip bekeken, hij wordt gebeamd op de tennisbaan, mensen sturen elkaar de link. Jullie wilden laten zien dat autohuur een feest is. Missie geslaagd. Als je je op vakantie in Australië voorstelt aan een Groninger, lacht hij breed. ‘Dus jij bent van Chicks love Diks?’ Op de BOVAG jaarvergadering valt je zoon van zijn stoel, als Tom Coronel op het podium jullie filmpje toont met de woorden: ‘Als je reclame wilt maken, doe het dan zo.’ Er volgen succesvolle spin-offs, met een Bugatti en met speciale Gay Pride T-shirts: Everybody loves Diks.

 

Je overlegt met Niels over een nieuw filmpje. Het schijnt dat vrouwen roepen om een vervolg met soppende sixpacks. Niels lacht en schudt dan zijn hoofd. Het moet natuurlijk wel leuk blijven.

DIKS Autoverhuur

ADRES

Van Ostadestraat 278-280
1073 TW Amsterdam

TELEFOON

020 - 662 33 66

EMAIL

ostade@diks.net

SOCIAL MEDIA

Facebook

DEELNEMERSOVERZICHT