Corradi & Zoon

ALDO CORRADI & ZOON

GEZELLIG

ALDO CORRADI & ZOON

Eigenaar Corradi & Zoon Terrazzo BV

Mama mia, wat is het een gezellige bende op het kantoor van vader en zoon Corradi! Volgens goed Italiaans gebruik helpt de hele familie mee in de zaak, tot aan schoonmoeder Wilma toe. Want zoals zijn naam al doet vermoeden is Aldo Corradi een Italiaan. Het verhaal begint bij zijn opa Tino, die een jaar of 65 geleden naar Nederland kwam en in een Haarlemse dancing aan een meisje bleef plakken. Om zijn principessa te onderhouden begon hij in hartje Jordaan een bedrijfje in terrazzo vloeren en aanrechten, een mooi Italiaans ambachtsproduct waar in het Amsterdam van die tijd veel vraag naar was.

 

Inmiddels zijn we ruim een halve eeuw verder en is Aldo de derde generatie in de zaak. Na een aantal wat mindere jaren stijgt de vraag naar eerlijk Italiaans terrazzo weer als een gek, dus Aldo en zijn zoon Giuliano hebben het drukker dan ooit. Verwacht bij Aldo en Giuliano overigens geen Italiaans accent hoor, hun tongval is zo Amsterdams als Kesbeke tafelzuur. En datzelfde geldt voor Aldo’s vrouw Claudia en hun dochter Talitha: eerlijk Amsterdams, dus niet op hun mondje gevallen maar met het hart op precies de juiste plek.

 

Een bezoekje aan het kantoor van Corradi & Zoon is dan ook een luidruchtige kakofonie van vrolijke verhalen, speelse plaagstootjes en openhartige anekdotes. Maar bovenal hoor je in alles liefdevol respect voor Aldo. Die toch maar mooi met keihard werken een prachtig bedrijf heeft opgebouwd. Die al 33 jaar voor dag en dauw aan de slag is in een loei- en loeizwaar vak. En die altijd, altijd, altijd voor zijn gezin klaarstaat. Voor iedereen die een beroep op hem doet, trouwens. Misschien is dat zelfs wel een beetje zijn achilleshiel: hij kan moeilijk nee zeggen. Dus ook thuis, op de woonboot van de Corradi’s is het altijd volle bak, met Aldo die als padre di famiglia in zijn houtoven in de tuin pizza’s bakt voor het hele spul.

 

Wordt de drukte hem dan echt nooit teveel? Nou ja, soms. Maar daar heeft hij een oplossing voor. Dan pakt hij zijn bootje en gaat hij vissen. Want van karpers en snoekbaarzen kun je veel zeggen, maar het zijn in ieder geval geen druktemakers. En heel soms vindt zelfs gezelligheidsdier Aldo Corradi dat prettig.

Corradi en Zoon

ADRES

TT Melissaweg 55
1033 SP Amsterdam

TELEFOON

020-492 01 06

EMAIL

info@corradi.nl

SOCIAL MEDIA

Facebook

DEELNEMERSOVERZICHT