Build in Amsterdam

DAAN KLAVER & TIM WEERS

MOOI

DAAN KLAVER & TIM WEERS

Oprichters digital design- en development bureau Build in Amsterdam

‘Ik heb echt een verschrikkelijke hekel aan lelijke dingen. Uiteindelijk draait ons werk er dus om de wereld een beetje mooier te maken.’ Aan het woord is Daan Klaver, oprichter van digital design- en development bureau Build in Amsterdam, dat hij samen met vriend Tim Weers oprichtte. In hun bureau geven Klaver als Creative Director en Weers als Managing Director dagelijks concreet invulling aan dat hogere doel; dingen maken die de wereld ontdoen van lelijkheid. Op het snijvlak van esthetiek en techniek werken ze voor nationale en internationale topmerken. En daarbij geldt er maar één enkel criterium: het állerbeste werk maken.

 

Nu zou dit een gelikt verkooppraatje kunnen zijn van twee handige jongens – Weers en Klaver leerden elkaar kennen bij een reclamebureau waar ze vroeger samenwerkten – maar hun prijzenkast vol internationale design- en bureauprijzen is er het stilzwijgende, niet te ontkennen bewijs van. In nog geen vijf jaar groeide hun bedrijf uit van twee vrienden op een zolderkamer tot een internationaal vooraanstaand bureau met zeventien gretige jonge honden uit heel Europa. Hun medewerkers komen enerzijds naar Amsterdam vanwege de bruisende creatieve smeltkroes die de stad is, maar ook specifiek om onderdeel te worden van het succesverhaal van Build in Amsterdam. De grondslag van dat succes? ‘Dat we twee totaal verschillende persoonlijkheden zijn, maar dezelfde achtergrond, normen en waarden delen. We zijn het dus meestal snel met elkaar eens.’ En inderdaad, zelden kom je twee compagnons tegen die zulke tegenpolen zijn als Klaver en Weers, zowel fysiek als qua karakter. Maar ondanks die tegenstellingen is hun samenwerking een moeiteloze symbiose waarin er geen plek is voor ego. Of negativiteit. Het levert een doelgerichte, efficiënte manier van werken op waarin ze het beste in elkaar naar boven halen. Ze beseffen dat ze elkaar nodig hebben, dat ze elkaar beter maken. Dus gebruiken ze elkaars talent en visie als toetssteen en komen ze zo uiteindelijk altijd op het juiste antwoord uit. Daarbij wordt er vaak ook nog eens keihard gelachen.

 

Het einde van hun verhaal is nog lang niet in zicht. Weers en Klaver richten hun blik steeds meer over de grens, omdat ze zien dat hun visie op design wereldwijd aanslaat. Bovendien, hun missie is nog lang niet vervuld.

 

Lachend: ‘Zolang er lelijkheid is in de wereld hebben wij nog genoeg te doen!’

Build in Amsterdam

ADRES

Rombout Hogerbeetsstraat 109-1
1052 VW Amsterdam

TELEFOON

020 223 00 66

EMAIL

hello@buildinamsterdam.com

SOCIAL MEDIA

Facebook
instagram

DEELNEMERSOVERZICHT