Aegon Nederland

MAARTEN EDIXHOVEN

SPELEN

MAARTEN EDIXHOVEN

Voorzitter Bestuur Aegon Nederland

Hij is dan wel de CEO van een organisatie met 4000 mensen, maar wie denkt dat Maarten Edixhoven zijn ego verbindt aan zijn functie heeft het mooi mis. Hij realiseert zich terdege dat een baan als deze tijdelijk is en wil er gewoon in die tijd het allerbeste van maken. En daarna? Dat ziet hij dan wel weer. Het zou zomaar kunnen dat hij voor zijn drie jonge zoontjes gaat zorgen, zodat zijn vrouw Simone haar carrière weer kan oppakken. Of misschien gaan ze wel met zijn allen op wereldreis. Alles ligt open.

 

Edixhoven is niet zo’n plucheklever. Al twintig jaar lang piept hij er iedere vijf jaar een paar maanden tussenuit, soms wel een halfjaar. Neemt-ie een time-out, om op avontuur te gaan en zich te bezinnen. Op zichzelf, zijn ambities, zijn toekomst. Hij wil zichzelf continu blijven uitvinden. Als zijn werkgever hem die ruimte geeft, dan graag. Zo niet? Dan even goede vrienden, maar dan zegt hij netjes op en gaat hij tóch. Dit principe verloochent hij niet, de vele Rough Guide reisgidsen in zijn boekenkast zijn er het stilzwijgende bewijs van.

 

Hij reist dus graag, lang en ver – mede door zijn veeleisende baan – maar komt altijd weer thuis in Amsterdam. Waar hij zich oplaadt aan die typisch Amsterdamse, voorwaarts gerichte energie. Hij houdt van de Amsterdammers, die altijd lopen te mekkeren, maar tegelijk op een unieke manier ambitie combineren met de menselijke maat. En oog hebben voor de mensen die het wat minder hebben.

 

Zijn geloof in techniek als manier om mensen te helpen is heilig. Zijn missie is om platforms te ontwikkelen waarmee mensen méér uit hun geld kunnen halen. Waarom? ’Omdat de meeste mensen nog liever stofzuigen dan hun financiën regelen.’ Daarom. Dus hoe makkelijker hij dat voor zijn klanten kan maken, hoe beter. Juist door die fascinatie voor techniek realiseert hij zich ook dat hij een houdbaarheidsdatum heeft. Dat hij binnen een paar jaar links en rechts wordt ingehaald door de jonge garde, die nog veel tech-savvy’er is dan hij. Beangstigt hem dat dan niet? Welnee. Het motiveert hem juist om onbevangen en nieuwsgierig te blijven. Hij is er vrolijk over: ’Wil je fris blijven dan moet je gewoon zo lang mogelijk blijven spelen.’

Aegon Nederland B.V.

ADRES

AEGONplein 50
2591 TV Den Haag

TELEFOON

070 381 6340

EMAIL

info@aegon.com

SOCIAL MEDIA

Facebook

DEELNEMERSOVERZICHT