A’DAM Toren

DUNCAN STUTTERHEIM

RUST

DUNCAN STUTTERHEIM

Co-founder ID&T and A’DAM Toren

Er is ruimte in zijn hoofd. En rust. Vooral rust. Rust om terug te kijken. Op de gekte, het succes. De pieken en de dalen. Vijfentwintig jaar voorop lopen in de mondiale dancewereld is niet zomaar even gedaan. Dat is snoeihard werken, de tijdgeest aanvoelen, enorme risico’s nemen. En af en toe enorme mazzel hebben. Dat hij Thunderdome als merk gedeponeerd had bijvoorbeeld. En dus kon cashen toen een platenmaatschappij onder die naam miljoenen verzamelaars verkocht. Defining moments als de dood van zijn broer en compagnon Miles. En vervolgens het wereldwijde succes van Sensation White, dat eigenlijk een eenmalige ode aan Miles was. Hoe zijn bedrijf langs de rand van de afgrond scheerde na een mislukt radioavontuur. Aan zulke dingen denkt hij, nu hij de rust heeft.

 

Maar hij is pas halverwege. Dus kijkt hij ook vooruit. Naar de wereld die hij wil achterlaten. Naar wat hij zelf wil achterlaten, als ondernemer en als mens. Het hoeft niet meer allemaal zo groots en meeslepend, zolang hij maar een bijdrage kan leveren. Zijn visie kwijt kan, de boel vooruit kan helpen. Daarom sprong hij er meteen bovenop toen de Shell-toren op Overhoeks beschikbaar kwam. Hij volgde het motto van zijn vader: zien wat iedereen ziet, maar doen wat niemand doet. Samen met drie andere Amsterdamse rasondernemers ontwikkelde hij het gebouw tot de A’DAM Toren. Het is een city landmark geworden, precies zoals de bedoeling was. Waarmee hij iets moois terug heeft kunnen geven aan de stad waaraan hij zoveel te danken heeft. Maar ook is het het nieuwe epicentrum van de Nederlandse dance- en muziekindustrie, waar het bruist van dadendrang en optimisme en energie.

 

Daar in zijn nieuwe kantoor, toevallig ook precies halverwege het 18 verdiepingen tellende gebouw, kijkt hij uit over de stad en is hij tevreden. Sterker nog, vanmorgen op de fiets realiseerde hij het zich ineens: ik ben ultragelukkig.

 

Waarmee halverwege zijn carrière de grootste ambitie alvast gerealiseerd is.

A'dam Toren

ADRES

Overhoeksplein 1
1031 KS Amsterdam

EMAIL

info@adamtoren.nl

SOCIAL MEDIA

Facebook

DEELNEMERSOVERZICHT