90/24 Sports

EDWIN TROMP

COWBOY

EDWIN TROMP

Media-ondernemer en investeerder

’Het moeten dealen met de consequenties van je handelen, zowel positief als negatief. Zo voel je dat je leeft.’ Het antwoord van Edwin Tromp op de vraag naar de kick van ondernemen, is tekenend voor zijn karakter. Tromp moet altijd bezig zijn met nieuwe dingen. Spannende dingen. Onbekende dingen. Hij moet voelen dat hij leeft.

 

Hij beziet zijn leven in blokken. In periodes waarin hij met hart en ziel ergens voor gaat, veel leert en er – idealiter – een succes van maakt. En dan weer door. Volgende levensfase, volgend project, volgend blok. Het leverde een grillig carrièrepad op, waarin hij in de oliehandel zat, internetpionier was, op een Australische ranch werkte en een reclamebureau oprichtte. Hij bedacht en produceerde tv-formats en reed als off-road gids met groepen motorrijders door de Sahara. Hij zat in de directie van Lost Boys, Talpa en Endemol, richtte een social mediabedrijf op en investeerde in start-ups in mode en tv-productie. Dan is er nog een bedrijfje in kunst en is hij momenteel CEO van een explosief groeiende start-up die de social media van topvoetballers beheert. Op dit moment zit hij dus in een heel druk blok. Maar dat kan zomaar weer anders zijn in het volgende blok, dan kan alles weer rustig zijn. In het leven van Tromp is alles tijdelijk, met verandering als enige constante.

 

Ook al volgt Tromp geen geplaveide wegen, zijn einddoel is al jaren helder: een eigen ranch. Een flinke lap grond in de VS of Zuid-Afrika, met een hele kudde beesten erop. Als jochie wilde hij cowboy worden en die droom is nog altijd springlevend. Inmiddels deelt ook zijn vrouw de droom en wordt het waarmaken ervan steeds realistischer. Tromp ziet zichzelf probleemloos de rest van zijn leven op een crossmotor over zijn landgoed scheuren om zijn beesten te zoeken.

 

Zover is het echter nog niet, het werk hier is nog niet af. Er is nog teveel te pionieren op het snijvlak van tech en media. Voorlopig is voor Tromp Amsterdam nog de basis. Voorlopig is Edwin Tromp nog even cowboy in medialand.

90/24 Sports

ADRES

DANZIGERKADE 11B
1013 AP Amsterdam

EMAIL

info@9024sports.com

SOCIAL MEDIA

Facebook
Linkedin

DEELNEMERSOVERZICHT